TIPS & TRICKS DEALERS

Hier vind u antwoord op veel gestelde vragen en persinstructies

Algemene informatie YouFocus (Webshop)

Hoe log ik in op de YouFocus webshop?

De YouFocus webshop is hier te bereiken. Uw inloggegevens heeft u ontvangen via een e-mail. Het kan zijn dat deze mail in uw spam box terecht is gekomen. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u contact opnemen met YouFocus.

Mail: sales@arvas.com

Tel: 088-4646300

Met uw e-mail adres en wachtwoord, die u heeft ontvangen via e-mail, kunt u inloggen op de YouFocus webshop.

Hoe verander ik mijn wachtwoord?

Zodra u bent ingelogd klikt u op uw eigen bedrijfsnaam rechtsboven in op uw scherm. Via ‘mijn account’ kunt u al uw gegeven aanpassen, onderin de pagina kunt u uw wachtwoord veranderen.

Waar vindt ik de instructiekaart van het YouFocus transfer?

De instructiekaart vindt u in de YouFocus webshop. Als u op uw eigen bedrijfsnaam rechtsboven in op uw scherm klikt vindt u de YouFocus instructiekaart.
De instructiekaart kan u helpen bij het bedrukken van het YouFocus transfer. Hierin staan de persinstructie per textielsoort vermeld. Ook kunt u onderstaande instructiefilm bekijken voor het bedrukken van eenvoudig textiel.

Mocht u vragen hebben omtrent de instructiekaart dan kunt u contact opnemen met YouFocus.

Mail: sales@arvas.com

Tel: 088-4646300.

Wat houdt de YouFocus toolkit in?

De YouFocus toolkit heeft handige attributen die het bedrukken van textiel vereenvoudigen.

Wat is het verschil tussen het YouFocus Premium Transfer en het YouFocus Essential transfer?

Het YouFocus Premium transfer is onze standaard kwaliteit, geschikt voor alle soorten textiel, standaard stretch en kleuren worden op basis van PMS en CMYK geproduceerd. Meer informatie over het YouFocus Premium transfer vindt u hier.

Het YouFocus Essential transfer is een hoogwaardig transfer voor al uw eenkleurig drukwerk. Het YouFocus Essential transfer is speciaal ontwikkeld voor het bedrukken van basiskleding. Meer informatie over het YouFocus Essential transfer vindt u hier.

Wat is de levertijd van de hitte transfers en/of geweven badges?

Normaal gesproken leveren we de hitte transfers in 7 á 8 werkdagen en de geweven badges in 2 á 3 werkweken. We bieden ook expresleveringen aan voor de hitte transfers, vraag hier naar de mogelijkheden. Bij hoge aantallen en in het hoogseizoen kan de levertijd wat langer duren.

Geweven badges hebben over het algemeen een langere levertijd dan de hitte transfers. Dit heeft te maken met het productie proces van de geweven badges.

WErktekeningen YOufocus webshop

Waar vindt ik mijn werktekeningen?

In de menubalk van de YouFocus webshop vindt u ‘werktekeningen’. Op deze pagina vindt u al uw werktekeningen die u in de YouFocus webshop heeft geplaatst. Hier vindt u drie verschillende menu’s

Werktekening ter goedkeuring:
Ons designteam heeft uw logo ontworpen en in een werktekening geplaatst, deze kunt u controleren of het logo overeenkomt met uw aanvraag / logo. Mocht dit niet het geval zijn kunt u via hier nog wijziging aanbrengen.

Werktekening in behandeling:
Het logo wat u in de webshop heeft geplaatst wordt ontworpen en omgezet naar een werktekening door ons designteam. Nadat u een werktekening heeft aangevraagd vindt u de aanvraag in dit menu.

Werktekening goedgekeurd:
Zodra de werktekening voldoet aan uw wensen geeft u akkoord en plaatst u een bestelling. Nadat u akkoord heeft gegeven vindt u de werktekening terug in dit menu. Mocht u een herhaal order plaatsen dan kunt u hier al uw eerder bestelde werktekeningen vinden.

Hoe vraag ik een werktekening aan?

Boven de drie keuzen ‘werktekening goed ter goedkeuring’, ‘werktekening in behandeling’ en ‘werktekening goedgekeurd’ vindt u een zwarte knop ‘werktekening aanvragen’. Op deze pagina kunt u uw werktekening aanvragen.

Als eerst upload u het bestand van het logo in de webshop. Voor een snelle verwerking van u aanvraag raden wij u aan om een vector bestand (EPS of Ai) of PDF bestand in de webshop te uploaden. JPG en PNG bestanden vertragen het proces en zijn minder accuraat met betrekking tot de kleuren en details.

Welke kwaliteit transfer moet ik kiezen?

Voor het berekenen van een prijs kiest u eerst de kwaliteit, u kunt hier kiezen uit YouFocus Premium transfer, YouFocus Essential transfer, Helmstickers.

Meer informatie over het YouFocus Essential transfer vindt u hier.

Meer informatie over het YouFocus Premium transfer en Helmsticker vindt u hier.

Welk effect moet ik kiezen?

Het YouFocus transfer kunt u verschillende effecten geven. U kunt kiezen uit de volgende effecten:

 • PMS: Standaard, het transfer bestaat ui de geselecteerde PMS kleuren, zonder speciale effecten.
 • Kleurbeschermer: Een kleurbeschermer is een extra kleurlaag op de achterzijde van het transfer. Een kleurbeschermer voorkomt verkleuring van het transfer op shoftshell doek en/of doeken welke zijn gekleurd middels sublimatie.
 • Full Color: Transfer met hoge resolutie geschikt voor een werktekening met meer dan 3 kleuren, kleurverloop en / of foto kwaliteit. Kleuren worden op basis van CMYK waarde geselecteerd.
 • Borduureffect: Het borduureffect geef de uitstraling van een borduring met de voordelen van een transfer.
 • Reflectie: Het reflecterende effect is mogelijk in alle PMS kleuren, ook meerdere kleuren is mogelijk. Bij zilver (PMS 877) is het effect het beste zichtbaar.

Perforatie: Transfers kunnen besteld worden met een geperforeerd effect voor een betere luchtdoorlating. Dit effect is ideaal voor grote logo’s / teksten en bijna alle logo’s voor sportkleding.

Waar kan ik de kleuren aangeven van het logo?

Tijdens de vierde stap voor het aanvragen van een werktekening kunt u de PMS kleurcodes aangeven die in het logo terug moeten komen. Wij raden aan om zoveel als mogelijk met PMS kleuren te werken om kleurverschillen te voorkomen. Vult u geen PMS kleuren in de webshop dan zullen de PMS en/of CMYK codes gebruikt worden die terug te vinden zijn in het bestand wat u geüpload heeft. Let wel met een JPG of PNG bestand kunnen er geen exacte kleuren achterhaalt worden.

Welke afmeting moet het logo hebben?

De afmeting kunt u aangeven in de vierde stap van het aanvragen van een werktekening. De afmeting geeft u altijd in millimeters aan. Bij het ingeven van de afmeting is het niet noodzakelijk om zowel de hoogte als de breedte in te vullen. Mocht u één van de twee afmetingen weten dan kut u deze invullen, de afmeting die onbekend is vult u in met 1. Ons designteam weet dan dat de ontbrekende afmeting dan in verhouding gemaakt kan worden.

Mocht u een hoogte weten van 120mm en de breedte is onbekend dan vult u het volgende in: 120mm hoogte – 1mm breedte.

 Hieronder vindt u standaard afmetingen voor een werktekening:

 1. Borstlogo gemiddeld 25 tot 10cm2
 2. Ruglogo gemiddeld 250 tot 300cm2

Bedrijfskleding is aftrekbaar van de belasting als het totaal aantal logo’s op de kleding boven de 70cm2 is. Dit mag een combinatie zijn van een rug en borstlogo etc.

Hoe kan ik een wijziging in het logo aanvragen?

Op het moment dat u iets wilt laten aanpassen aan het logo dan kunt u in de laatste stap een opmerking plaatsen met wat er aangepast moet worden. De opmerking dient u in het Engels te vermelden.

De prijscalculator in de YouFocus webshop

Wat kan ik met de Prijscalculator?

Met de prijscalculator kunt u vooraf, ook voordat u een werktekening heeft aangevraagd, een prijs bereken voor een logo. U berekend de bruto advies verkoopprijs en uw netto inkoopprijs. Bij het gebruiken van de prijscalculator is het van belang dat u alle gegeven van het logo juist invult. Denk hierbij aan:

 • Kwaliteit (Premium transfer, Essential transfer, helmsticker)
 • Effect (Standaard PMS, Full Color, Borduureffect, reflectie, kleurbeschermer en/of perforatie)
 • Aantal kleuren
 • Afname
 • Afmeting

Let op: Kiest u voor het effect ‘Full color’ dan hoeft u niet meer het aantal kleuren aan te geven in de prijscalculator.

HEt Bedrukken …

van eenvoudig textiel

met reflectie

op gecoate materialen

van fleece

van flexothane